Siirry sisältöön

Koulutukset

Ulkoluokan ihmeet – ulos oppimaan ilmiöitä!

Ulkoluokan ihmeet -koulutussarjassa otetaan ulkoluokassa oppiminen osaksi monialaisia kokonaisuuksia. Koulutuksissa opitaan ulkona liikkuen ja kokeillaan teemaan liittyviä toiminnallisesti harjoituksia ja tutkimusmenetelmiä osana MOK:a. Samalla pohditaan oppilaiden osallistamista monialaisen kokonaisuuden suunnitteluun ja toteutukseen. Koulutuksessa esitellään uudistuneita lajikortteja käytettynä teeman mukaisissa laajemmissa yhteyksissä.

Koulutukset ovat esiopetuksen ja perusopetuksen henkilöstölle tarkoitettua täydennyskoulutusta. Pääset ilmoittautumaan koulutuksiin alla olevista koulutuskohtaisista linkeistä tai Syklin ympäristökasvatus -sivulta.

Koulutukset ovat Opetushallituksen rahoittamaa opetushenkilöstön täydennyskoulutusta ja osallistujille maksuttomia. Osallistujat vastaavat itse matka-, majoitus- ja ruokailukustannuksista.

Ihmeellinen ihminen (3 op)

Miten ihminen vaikuttaa maapalloon ja miten voimme oppia kestävästi kuluttaviksi kansalaisiksi? Koulutuksessa pohditaan kestävän elämäntavan mahdollisuuksia.

Kouluttajat: Sanna Koskinen (WWF) ja Aulikki Laine (SYKLI)

Ensimmäiset koulutuspäivät on jo pidetty. Ensimmäisissä koulutuksissa olleille on ilmoitettu toisten koulutuspäivien siirrosta sähköpostitse.

 

Koulutusmateriaalit

Liikkuva lähiympäristö (3 op)

Muodostaakseen luonto- ja ympäristösuhteen, tulee ihmisen tuntea lähiympäristönsä. Lähiympäristössä opettaminen on toiminnallista ja tutustuttaa oppilaat lähiluontoon. Koulutus kestää yhteensä 1,5 päivää – ensimmäinen päivä klo 9-16 ja toinen päivä klo 13-16.

Koulutus toteutetaan keväällä webinaareina! Vain Lahdessa on syksyllä alkuperäisen suunnitelman mukainen koulutus. Lue lisää:

Kouluttajat: Aulikki Laine ja Virpi Jussila (SYKLI)

15.4. Webinaari
21.4. Webinaari
6.5. Webinaari
13.5. Webinaari 

19.8. Lahti

Koulutusmateriaalit

Vaikuttava vesi (3 op)

Mikä merkitys maapallon vedellä on ihmiselle? Makean veden riittävyys, vedenkulutuksen vähentäminen ja vesiluonnon uhanalaisuus ovat ajankohtaisia teemoja. Koulutus kestää yhteensä 1,5 päivää – ensimmäinen päivä keväällä klo 9-16 ja toinen päivä syksyllä klo 13-16.

Koulutus toteutetaan keväällä webinaareina! Lue lisää aukaisemalla linkki:

Kouluttajat: Essi Aarnio-Linnanvuori (WWF) ja Virpi Jussila sekä Aulikki Laine (SYKLI)

28.4. Webinaari
5.5. Webinaari
7.5. Webinaari
12.5. Webinaari

Koulutusmateriaalit

Salaperäinen suo (3 op)

Onko Suomi edelleen suomaa? Suoluonto ei ole monelle lapselle enää tuttu ympäristö. Miten tuoda suo osaksi ope-tusta? Koulutus kestää yhteensä 1,5 päivää – ensimmäinen päivä klo 9-16 ja toinen päivä klo 13-16.

Kouluttajat: Aulikki Laine ja Satu Jovero (SYKLI)

Koulutusmateriaalit

Monimuotoinen metsä (3 op)

Metsien monimuotoisuus puhututtaa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Mitä muuta metsä on kuin hiilivarasto? Koulutus kestää yhteensä 1,5 päivää – ensimmäinen päivä klo 9-16 ja toinen päivä klo 13-16.

Kouluttajat: Hanna Seimola (WWF) ja Aulikki Laine (SYKLI)

Koulutusmateriaalit