Siirry sisältöön

Koulutukset

Ulkoluokan ihmeet – ulos oppimaan ilmiöitä!

Ulkoluokan ihmeet -koulutussarjassa otetaan ulkoluokassa oppiminen osaksi monialaisia kokonaisuuksia. Koulutuksissa opitaan ulkona liikkuen ja kokeillaan teemaan liittyviä toiminnallisesti harjoituksia ja tutkimusmenetelmiä osana MOK:a. Samalla pohditaan oppilaiden osallistamista monialaisen kokonaisuuden suunnitteluun ja toteutukseen. Koulutuksessa esitellään uudistuneita lajikortteja käytettynä teeman mukaisissa laajemmissa yhteyksissä.

Koulutukset ovat esiopetuksen ja perusopetuksen henkilöstölle tarkoitettua täydennyskoulutusta. Pääset ilmoittautumaan koulutuksiin alla olevista koulutuskohtaisista linkeistä tai Syklin ympäristökasvatus -sivulta.

Koulutukset ovat Opetushallituksen rahoittamaa opetushenkilöstön täydennyskoulutusta ja osallistujille maksuttomia. Osallistujat vastaavat itse matka-, majoitus- ja ruokailukustannuksista.

Ihmeellinen ihminen (3 op)

Miten ihminen vaikuttaa maapalloon ja miten voimme oppia kestävästi kuluttaviksi kansalaisiksi? Koulutuksessa pohditaan kestävän elämäntavan mahdollisuuksia.

Kouluttajat: Sanna Koskinen (WWF) ja Aulikki Laine (SYKLI)

 

Liikkuva lähiympäristö (3 op)

Muodostaakseen luonto- ja ympäristösuhteen, tulee ihmisen tuntea lähiympäristönsä. Lähiympäristössä opettaminen on toiminnallista ja tutustuttaa oppilaat lähiluontoon.

Kouluttajat: Aulikki Laine ja Virpi Jussila (SYKLI)

Vaikuttava vesi (3 op)

Mikä merkitys maapallon vedellä on ihmiselle? Makean veden riittävyys, vedenkulutuksen vähentäminen ja vesiluonnon uhanalaisuus ovat ajankohtaisia teemoja.

Kouluttajat: Essi Aarnio-Linnanvuori (WWF) ja Aulikki Laine (SYKLI)

Salaperäinen suo (3 op)

Onko Suomi edelleen suomaa? Suoluonto ei ole monelle lapselle enää tuttu ympäristö. Miten tuoda suo osaksi ope-tusta?

Kouluttajat: Aulikki Laine ja Satu Jovero (SYKLI)

Monimuotoinen metsä (3 op)

Metsien monimuotoisuus puhututtaa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Mitä muuta metsä on kuin hiilivarasto?

Kouluttajat: Hanna Seimola (WWF) ja Aulikki Laine (SYKLI)