Siirry sisältöön

Materiaalit

Loikkaa ulkoluokkaan – opas ulkona opettamiseen

“Loikkaa ulkoluokkaan” on opas opettajalle, joka tahtoo opettaa ulkona. Se toimii alkusysäyksenä ulkoluokkailusta kiinnostuneille ja vahvistuksena säännöllisesti ulkona opettaville.

Julkaisun kirjoittamiseen on osallistunut huikea joukko ulkona opettavia opettajia, alan tutkijoita, kouluttajia ja ulkona oppimista tukevia tahoja.

Lataa opas

#Ulkoluokka -leikkikortit

Leikkikorteissa on 32 opettavaista leikkiä ulko-opetukseen. Leikit on valittu niin, että tarvitset vain leikkikortit ja #ULKOLUOKKA-lajikortit ja ulkona opettaminen onnistuu. Leikit soveltuvat esikoulusta yläkouluun.

Lataa kortit

#Ulkoluokka -lajikortit

Upeasti kuvitetut lajikortit tukevat lajintuntemuksen opetusta. Kortit on helppo ottaa käyttöön #Ulkoluokka -leikkikorttien kanssa. Suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja latinaksi löytyvät kortit taipuvat moneen tarkoitukseen!

Lue lisää

Ilo kasvaa ulkona – luontoliikunta osaksi toimintakulttuuria

Ilo kasvaa ulkona – luontoliikunta osaksi toimintakulttuuria on Suomen ympäristöopisto Syklin ja Suomen Ladun yhteishanke. Hankkeessa pyritään lisäämään luontotoimintaa niin varhaiskasvatuksen kuin esi- ja alkuopetuksen arkeen. Hankkeen sivuilta löytyy paljon valmista materiaalia varhaiskasvatukseen sekä esi- ja alkuopetukseen.

Lue lisää

Videoita ulkoluokkaan

tehtävät sopivat myös etäopiskeluunPari- ja ryhmätehtäviä ulkoluokkaanMappa.fi

Tukimateriaalia kestävän kehityksen kasvatukseen, sekä ympäristökasvatukseen.
Hakutulokset aukeavat uuteen ikkunaan/välilehteen.