Loikkaa ulkoluokkaan

Loikkaa ulkoluokkaan -luonto oppimisympäristönä on koulutussarja, johon kuuluu viisi eri aiheista koulutusta. Koulutuksissa opitaan ulkona liikkuen leikin varjolla ja kokeillaan toiminnallisesti harjoituksia ja tutkimusmenetelmiä. Oppimisen syventämiseksi koulutuksiin sisältyy varsinaisen koulutuspäivän lisäksi ennakko- ja jälkitehtävä.

Koulutukset ovat perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle tarkoitettua täydennyskoulutusta. Pääset ilmoittautumaan koulutuksiin alla olevista koulutuskohtaisista linkeistä tai Syklin ympäristökasvatus -sivulta

Koulutukset ovat Opetushallituksen rahoittamaa opetushenkilöstön täydennyskoulutusta ja osallistujille maksuttomia. Osallistujat vastaavat itse matka-, majoitus- ja ruokailukustannuksista

Koulutukset 

KEKE ulkoluokassa (2op)

Koulutuksessa perehdytään kiertotalouden ja ilmastonmuutoksen teoriaan leikillisesti toimien sekä esitellään konkreettisia neuvoja, kuinka kestävää elämäntapaa voi käsitellä toiminnan ja osallisuuden avulla.

Kouluttajat: Virpi Jussila ja Aulikki Laine, Suomen ympäristöopisto SYKLI

Hyvinvointia ulkoluokassa (2 op)

Koulutuksessa keskitytään luonnossa liikkumisen ja mielen hyvinvoinnin tukemiseen koulun ja päiväkodin arjessa. Koulutus tarjoaa runsaasti toiminnallisia vinkkejä ulkoluokan hyödyntämiseen monipuolisena liikunta- ja luontoelämysten ja oppimisen paikkana.

Kouluttajat: Virpi Jussila, Suomen ympäristöopisto SYKLI ja Reija Koivu, Suomen Latu

Seikkailu menetelmänä (3 op)

Seikkailukasvatus menetelmänä tukee kestävälle elämälle tärkeiden sosiaalisten taitojen kehittymistä. Koulutus tarjoaa osallistujille omakohtaisen kokemuksen seikkailukasvatuksesta sekä ideoita siihen, kuinka seikkailukasvatusta voidaan hyödyntää menetelmänä varhaiskasvatuksessa ja koulussa.  Majoitus ja ruoka Nuorisokeskus Marttisessa koulutuksen aikana maksaa noin 70 €.

Kouluttajat: Anna Kettunen, Suomen ympäristöopisto SYKLI ja Timo Haaksluoto, Nuorisokeskus Marttinen

 

 

Makupaloja maailmalta (2 op)

Koulutuksessa esitellään ja kokeillaan käytännössä parhaiten Suomen oloihin soveltuvia toiminnallisia ideoita muista ulkoluokkaa hyödyntävistä päiväkodeista ja kouluista ympäri maailman, kuten pohjoismaista, Isosta Britanniasta ja Kanadasta.

Kouluttajat: Anna Kettunen ja Aulikki Laine, Suomen ympäristöopisto SYKLI

Ulkoluokka eri vuodenaikoina (2 op)

Koulutus tarjoaa menetelmiä lasten ja nuorten luonnontuntemuksen lisäämiseen ja luontosuhteen syventämiseen. Luonto on aito oppimisympäristö, se tarjoaa lapsille kokemuksia, materiaaleja ja monipuolisia mahdollisuuksia leikkiin ja tutkimiseen.

Koulutuksen tavoitteena on tarjota varhaiskasvatukseen ja esi- ja perusopetukseen soveltuvia toiminnallisia vinkkejä ulkoluokan hyödyntämiseen monipuolisena oppimisympäristönä eri vuodenaikoina. Koulutuksessa käsitellään eri oppiaineiden ja oppimisen alueiden opettamista ulkoluokassa opetusta eheyttäen.

Kouluttajat: Virpi Jussila, Aulikki Laine ja Anna Kettunen, Suomen ympäristöopisto SYKLI

 

 

Yhteystiedot

Virpi Jussila
etunimi.sukunimi@sykli.fi
p. 050-5874257